Nostradamus ennustaa jälleen!


Muistan hyvin, kuinka lapsena luin suuren kiinnostuksen vallassa Nostradamuksen ennustuksia. Tuossa kirjassa ei ollut kommentaareja, ainoastaan käännökset kuuluisista säkeistä, joita voi tulkita miten parhaiten osaa. Tietysti oli kiehtovaa ajatella, että joku oli osannut ennustaa tulevaisuutta ja siksipä tulkinnat tuli tehtyä aina Nostradamuksen hyväksi.

Ennustaminen on rankka laji. Nykyaikana se on tosin hiukan helpompaa, sillä välttämättä ei tarvitse omistaa kristallipalloa tai osata seitsemän sinetin manausta. Ei niistä haittaakaan ole, mutta tilastoja tulkitsemalla voi jo hiukan valistuneemmin arvata, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Sattuneesta syystä olen joutunut tuohon epäkiitolliseen puuhaan ja siitäpä innostuin, tehdään muutama ennustus!

(1) Suomen väkiluku
Suomessa syntyvien lapsien määrä on pudonnut viimeisten kahdeksan vuoden aikana noin 1700 syntyneellä vuodessa. Kun lapsia syntyi 2018 noin 47000, tasaisen vauhdin taulukon mukaan heitä syntyy 2028 noin 30000, vuonna 2038 enää 13000 ja lopulta 2046 ei enää yhtään! Sen jälkeen, ilman mainittavaa muuttovoittoa, suomalaiset ovat sukupuutossa vuoden 2131 tietämissä. Vuonna 2040 Suomen väkiluku putoaisi alle maagisen viiden miljoonan rajan ja Suomen väkiluku olisi kääntynyt laskuun jo 2021 ei suinkaan 2035, kuten jotkut muut väittävät.

(2) Arktinen merijää
Arktisen merijään kokoa seurataan tarkasti, koska ilmastonmuutos on nyt (noin 50 vuoden vitkastelun jälkeen) kova sana. Arktinen merijää on pienimmillään aina syyskuun puolivälin tienoilla. Tilastot kertovat, että pohjoinen merijää on kokonaan sula syyskuussa 2046. Toki se talvella taas kasvaa, mutta tuosta lähtien kokonaan sulaminen kesällä on sääntö eikä poikkeus.

Ei tehdä nyt enempää ennustuksia, sillä haluan voittaa Eurojackpotin yksin. Ja koska haluan kunnioittaa Nostradamuksen perinnettä, ei luoteta tilastotietoihin ihan noin synkeästi. Kiristallipallon avulla näen muutaman tekijän, jotka huomioimalla voin tiivistää ennustukset tarkemmiksi:

(1) Suomen väkiluku
– Kääntyy laskuun vuonna 2024
– Tilanne vakiintuu vuonna 2070 ja sukupuutto vältetään

(2) Arktinen merijää
– Sulaa kokonaan syyskuussa 2043
– On jäässä seuraavan kerran viitenä peräkkäisenä syyskuuna vuonna 2350-2360

”Suuren kuninkaan seitsemäntenä vuonna
taivaallinen kolmikärki osuu Uluruun,
Aurinko homehtuu
eikä kesää tule”

Ennustamisiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s