Keväisen inventaarion aika!


BenjaminHip huraa! Postipoika toi juuri hetki sitten minulle laatikollisen uusinta kirjaani. Kun nyt viimeinkin ynnäsin, monesko teos tuo mahtaa olla, niin sehän on jo 21. kirjani! Antologioita, joissa olen mukana, ei lasketa, koska en muista niitä kaikkia itsekään.

Tästä merkkipaalusta innostuin vähän tutkimaan, mikä on kaikkien lasteni tilanne tällä hetkellä, kuinka monta kappaletta kutakin kirjaa on vielä virallisissa myyntikanavissa (mahtava sana) saatavilla. Kun esikoinen lähti maailmalle jo 2004, on monella kirjalla vuosia takana melkoiset määrät. Tässä vuosien saatossa on myös ns. painoksen hallinta muuttunut hiukan, mikä käytännössä tarkoittaa usein sitä, että kirjojen ensipainoksen määrä on pudonnut. Mutta sitä me emme sure, vaan tutkimme, kuinka noille 21. kirjalleni on käynyt!

Aloitetaan siitä kaupallisesti iloisesta päästä, eli kirjoista, jotka ovat myyneet painoksensa loppuun. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kirjaa enää ole varastossa saatavissa, mutta sitä on toki voinut ostaa jokin liike omiin varastoihinsa, josta sitä voi hyvällä tuurilla löytää.

rjrtkansiRistin ja raudan tie (2004)
Tämä on ollut loppuunmyyty vuodesta 2007 lähtien.
On uran kannalta hyvä, että kirjoja myös ostetaan. Esikoinen myi loppuun hiljalleen ja uutta painosta siitä ei tule, eikä myöskään pokkaria. Jotain pientä kutinaa asian tiimoilta on, mutta se olisi sitten kokonaan uusi teos.

savupokkariSavurenkaita (2006)
Savurenkaita oli pienoinen hitti, sillä se möi loppuun jo alkuvuodesta 2008. Joillakin kirjoillani on ollut taipumusta vuotaa hitaasti kuiviin, eli ne myyvät vanhoinakin. Mistä se johtuu, paitsi tietysti rakastettavista lukijoistani, on pieni mysteeri. Tästä tehtiin pokkareita läjä, joita taitaa on vielä liikkeellä.

harkittumurhaHarkittu murha (2009)
Tämä mainio opus myi loppuun jo 2010.  Tieto on aina valttia ja kirjahan sisältää sitä kohtalaisen paljon, sekä teoriaa että käytäntöä. Kirjasta ei otettu toista painosta, vaan otin oikeudet takaisin. Nythän tuo olisi ajankohtainen, sillä kirjassa haarukoin, millainen voisi olla 12-osainen dekkarisarja….

Kirjailija_joka_ei_koskaanKirjailija, joka ei koskaan julkaissut mitään ( 2007)
En tiedä, tuliko tästä jonkun salaperäisen kultin novellikokoelma, mutta se myi hiljalleen loppuun niin, että 2014 viimeiset 10 kappaletta katosi ostoskärryihin. Se, että saa novellikokoelman painoksen myytyä loppuun, on harvinainen ilo!

paholaisen_vasaraPaholaisen vasara (2011)
Tämä kirja katosi vauhdilla liikenteestä.  Se ilmestyi syksyllä 2011 ja myytiin loppuun jo 2012. Kirjan tiimoilta oli paljon virityksiä ja kiinnostusta, tulipa tuosta kuitattua elokuvaoptiorahojakin, ihan puntina! Kirjasta on olemassa myös pokkaripainos, eri kannella.

YR kansiYstäväni Rasputin (2013)
Niin, kai tämäkin listataan myös tähän, sillä ensimmäinen painos myi loppuun heti 2013. Tämä kertoo karua kieltä siitä, kuinka tärkeää on saada palkintoraatien huomiota. Kirjasta on nyt menossa 4. painos ja pokkarinakin se löytyy.

Kyllä sydäntä ihan oikeasti lämmittää, että noin kirjava joukko kirjojani on lukijoita miellyttänyt! Kuusi loppuunmyytyä teosta on saavutus, josta olen aidosti iloinen.

Vaan miltä näyttääkään saldo niiden 15 kirjan osalta, joita vielä on liikenteessä? Jätän tästä suosiolla pois tämän vuoden kirjat, sillä ne ovat vasta matkansa alussa. Niin, ja KSP:n lukuja minulla ei ole vielä saatavilla. Eikä muuten Eilispäivän sankareidenkaan, mutta päivitän ne tänne, kunhan ne saan. Eikä muuten Sibbenkään. No, koitetaan nyt selvitä näillä.

vtkansiViisi todistajaa (2005)
Jäljellä: 85 kpl
Pahoin pelkään, että tämä opus ajoi jo kustantajan miettimään, onko järkevää julkaista Koskisen kirjoja. Sanotaanko nyt näin, että aiheiden valinta oli erittäin tärkeää jo 2000-luvulla, jota en tainnut vielä 2000-luvulla henkisesti elää. Silti tätä myytiin vielä viime vuonna muutamia kappaleita!

7temppeliherra_pikkukansiSeitsemäs temppeliherra (2007)
Jäljellä: 104 kpl
Ristiretkisaagan toinen episodi tuli taktisesti tehtyä turhan myöhään. Edellisen ilmestymisestä oli kulunut jo kolme vuotta. Varmaan työpäiväkirjani selittäisivät tämän nerokkaan ratkaisuni taustaa, mutta antaa olla. Viime vuonna tätäkin myytiin yhä, luku liikkui kymmenissä!

Punainen_talvi

Punainen talvi (2010)
Jäljellä: 52 kpl
Tämä romaani oli nihilistiseen tyyliin huolella hiottu, elokuvamainen kuvaus arvomaailmojen törmäyksestä. Tuntui siltä, että kirja oli liian vaikea, muutama kriitikko ei ymmärtänyt tästä edes pintatasoa, muista tasoista puhumattakaan. Tämä kirja ei liikkunut viime vuonna lainkaan.

PTPariisinvihreä työhuone (2011)
Jäljellä: 73 kpl
Toinen novellikokoelmani, jota olen lukenut sopivissa yleisötilaisuuksissa. Minusta tämä on sangen onnistunut kokonaisuus ja niin myös kuulijoiden mielestä, sillä myin tätä lukutilaisuuksissa viime vuonna itse noin kymmenen kappaletta. Virallisesti tämän ylle on laskeutunut punainen talvi, eli viime vuonna sitä ei myyty lainkaan.

eilisp4Eilispäivän sankarit (2011)
Jäljellä: ?? kpl
Tämä dekkari oli mysteeri alusta asti. Aloin juuri nyt selvittää, mikä tämän tilanne on. Vähän huonolla onnella tämä projekti kulki, mikä minun olisi tietysti pitänyt aavistaa, kun olen puutarhallakin ollut töissä. Myynnistä viime vuodelta ei siis ole tietoa, mutta palataan tähän.

ikkunakansi_leiska

Kauhea Gabriel Hullo (2011)
Jäljellä: 266 kpl
Tämä olikin ensimmäinen lasten- ja nuortenkirjani! Olin iloisesti yllättynyt, kuinka hyvin kirjaa myytiin ja myydään yhä. Näille kirjoille medianäkyvyyden saaminen oli pitkään toivotonta, nykyään ihastuttavien bloggareiden ansiosta sentään mahdollista! Tätä kirjaa ostettiin viime vuonna yhä yli kolmekymmentä kappaletta.

hallava kansi

Hallava hevonen (2013)
Jäljellä: 73 kpl
Harva se päivä minusta tuntuu, että tapahtuu jokin minua koskettava huutava vääryys! Mutta tämä kirja on jo kuvituksen puolesta ihan jotain muuta, joten hiljaisuudesta huolimatta siihen kannattaa tutustua! Viime vuonna yli kaksikymmentä ostavaa asiakasta oli kanssani samaa mieltä.

6901Haavekauppias (2013)
Jäljellä: 65 kpl
Jonin, Samin ja Liisan seikkailut ovat taattua tavaraa! Olen erittäin iloinen, että vekarat tykkäävät näistä. Kun aloin kirjoittaa tätä sarjaa, ohjenuorani oli, että jätän tylsät kohdat kirjoittamatta. Siitä ratkaisusta on pidetty. Viime vuonna tätä meni yhä lähes 100 kappaletta, joten painos on menossa uhkaavasti loppuun

Hullokansi_web

Gabriel Hullo ja keskiyön kestit (2013)
Jäljellä: 98 kpl
Gabriel Hullo jatkoi pienen tauon jälkeen seikkailujaan. Riimien parissa viihtyivät yhä niin lapset kuin vanhemmatkin, sillä kirjaa myytiin vielä viimekin vuonna yli 300 kappaletta! Painos menee loppuun niin, että heilahtaa.

Lumottu

Lumottu lelutehdas (2014)
Jäljellä: 382 kpl
Jonin, Samin ja Liisan seikkailut jatkuivat! Tämä kirja livahti monelta ohi, mutta elpyi mukavasti viime vuoden lopussa, palkintoehdokkuuden myötä. Jonkin verran romaanisuuruuteni (saa nauraa) varjostaa näiden näkyvyyttä. Tätäkin myytiin vielä viime vuonna vajaa sata kappaletta!

kirottuKirottu kartano (2015)
Jäljellä: 365 kpl
Kolmas episodi Jonin, Samin ja Liisan seikkailuja. Nyt väki oli jo hyvin hereillä, kirja liikkui mukavasti. Ja kun tuosta menee kirja päivässä tänä vuonna, niin painos on myyty loppuun ennen vuoden vaihtumista, hyvissä ajoin 30.12.2016!

No niin! Ei tämä inventaari ollut kovinkaan kivulias, mutta aikaahan tähän tuhraantui ihan mukavasti. Jos tuosta varastosta nyt joku löytää jotakin itselleen sopivaa, niin inventaarion tekijä tuntee työnsä mielekkääksi.  Siitä vaan klikkaatte kansikuvia ja kauppa aukeaa!

Ei muuta kuin kohti uusia kirjoja!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Keväisen inventaarion aika!

  1. Onko tiedossasi kuinka paljon ostoista/myynnistä on kirjastojen hankintoja? Tämä on tärkeä tieto, koska kirjastohankinnat mahdollistavat kirjailijalle myös lisätuloja ja lukija voi löytää vain kirjastosta jo loppuunmyytyjä kirjoja. Olettaisin ainakin lastenkirjojen osalta kirjastohankintojen olleen merkittäviä. Kuinka on?

    • Kirjastojen ostot kulkevat kirjailijan näkökannalta samaa kautta kuin muutkin ostot. Tuo kirjastojen ostama osuus voi olla tiedossa kustantamolla, jos se erikseen tilastoidaan. Jonkin käsityksen kirjastossa olevista määristä saisi kirjastojen tietokantoja penkomalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s