Haukansilmä on täällä!


HaukansilmäKirjailijan työssä on muutamia virstanpylväitä, jotka jaksavat säväyttää vuodesta toiseen. Vaikka kirjoja on ilmestynyt vuosien saatossa jo muutama, uusi kirja on aina uusi kirja.

Kirjojen synty on mysteeri kaikille muille paitsi kirjailijalle. Kukaan muu ei tiedä niiden työtuntien määrää, jotka käsikirjoituksen ääressä on vietetty. Kalenterista ei voi päätellä mitään, sillä kahden vuoden julkaisuväli ei välttämättä tarkoita muuta kuin kahdenkymmenenkahden kuukauden pituista oluttuopin tuijottelua ja kahta kiivasta kirjoituskuukautta. Tämän tietää jokainen kirjailija, mutta melko usein ulkopuolinen tarkkailija lankeaa tuohon arvuuttelun ansaan ja kommentoi kirjojen syntyneen ”nopeasti” tai ”huolellisesti harkiten”. Tälle seikalle olen nauranut jo niin monta kertaa, että se pajatso alkaa olla tyhjä.

Jokainen kirja on kirjailijalle kuin lapsi, joka laitetaan maailmalle pelonsekaisin tuntein. Menestystä ja oikeudenmukaista kohtelua toivotaan, mutta siihen on melko mahdotonta vaikuttaa. Itse päätin jo uran alussa, että jos kirja ei myy kirjailijan vaatekaappia esittelemättä, sitten se ei myy. Mediamyllyn olen yrittänyt mustasukkaisesti pitää kirjassa, en kirjailijassa. Se taktiikka on pitänyt minut tehokkaasti pois iltapäivä- ja aikakauslehtien sivuilta, mutta omapahan oli valintani. Toki suuntaus henkilöjuttuihin kirjan kustannuksella on voimistunut niin paljon, että ehkä minunkin on jossakin vaiheessa nöyrryttävä tai muutun tyystin näkymättömäksi.

Haukansilmä on nyt kuitenkin valmis, huikea liki 450-sivuinen romaani! Se on paksuin kirjoittamani kirja tähän mennessä. Tarinan koko oli niin mittava, että lopullinen pituus yllätti minutkin, vaikka leikkasin ja hion tarinasta kaikki turhuudet pois. Siitä huolimatta kirjan jo lukeneet ovat ahmineet sen yhdeltä istumalta, mikä on erittäin hyvä merkki. Olen aina halunnut kirjoittaa kirjoja, jotka antavat lukijoilleen mahdollisuuden päästä arjesta irti. Vaatekaapin sijaan haluan tarjota matkoja maailmoihin, joihin voi päästä vain tarinoiden kautta. Sen tehtävän Haukansilmä kyllä taatusti täyttää, joten olen erittäin tyytyväinen. 

Onnea matkaan, Haukansilmä! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s