Lukupinon suosituksia


Kuka kuolleista palaa

Klikkaa ja osta!

Dekkaria pukkaa lukupinossani, joten olen lukenut niitä aika läjän tässä viimeisinä kuukausina. Koska en lue loppuun huonoja kirjoja, ovat nämä kaikki hyviä, tähdet voitte laittaa kohdilleen ihan itse.

Virpin Björk-sarjan kolmas osa on nyt saatavilla. Voin lämpimästi suositella tätä ja kahta edellistäkin. Helsinkiläisille näissä on erikoisbonuksena todella hieno kuvaus kaupungista 1920-luvulla. Historiallisen dekkarin viehätys ja jännitys syntyy mukavasti myös siitä, ettei yksinkertaisetkaan asiat, kuten viestin saattaminen A:lta B:lle, ole tekniikan myötä vielä niin kliinistä ja helppoa.

Rahtari

Klikkaa ja osta!

Seppo Jokisen rahtari on taattua Koskista. Noh, kaikkihan tietävät, että Koskiseen voi aina luottaa. Kun Virpin kirjassa liikutaan historiallisessa Helsingissä, Sepon kirja on tutusti kiinni nykyajassa ja Tampereella.

 

Jos joku ei ole Jokisen sarjaan aikaisemmin tutustunut, on edessä mukava matka, sillä komisario Koskinen on seikkailut jo vuodesta 1996 lähtien!

 

Elämäni gangsterina

Klikkaa ja osta!

Luin myös tässä fiktion päälle faktaa, Marko Lönnqvistin Elämäni gangsterina. Kirja oli mukava kurkitus sinne lain toiselle puolelle. Tässä ei nyt ihan parhaita kikkoja paljasteta, varmaankin myös siitä syystä, ettei tämä ole oppikirja. Mutta hyvän kuvan tästä saa, missä mennään silloin, kun mennään lainsuojattoman papereilla.

Tekstikin luistaa hyvin, Marko osaa kirjoittaa ja Jara toimittaa.

 

Viisauden talo

Klikkaa ja osta!

Tämä minulla on vielä kesken, eikä suinkaan sen takia, että se olisi huono, vaan koska tämä on tiukkaa tavaraa. Luen tätä hiljalleen ajatuksen kanssa. Yleensäkin luen tietokirjoja fiktion lomassa, siitä on tullut paha tapa.

Näihin kirjoihin kannattaa tutusta. Näissä on takuu, eli jos ostatte ne ja ette pidä, voitte lahjoittaa ne paikalliseen kirjastoon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s