Vuosi 2015: Kohtaamiset


Myönnetään, kirjoitin jo postauksen vuoden 2015 pettymyksistä, mutta en viitsi julkaista sitä. Ainahan noita pettymyksiä tulee omalla ja ihmiskunnan tasolla, mutta en halua jäädä niitä nyt vatvomaan. Jääköön ne menneisyyteen ja sillä hyvä. Keskitytään kohtaamisiin, vuoden 2015 sosiaaliseen rumbaan!

Marko Hautala

Kirjailijan elämähän on täynnä kohtaamisia. Tavataan lukijoita, kollegoja ja mediaa, yritetään esitellä kirjaa jotta se menestyisi maan päällä ja kirjakaupoissa. Vuoden ensimmäinen keikka taisi olla Perjantai-Parlamentti, jossa liityin kauheaan seuraan jutustelemaan Marko Hautalan kanssa. Jälkihöyryissä Marko vielä purkitti ääniarkistoon todisteita olemassaolostamme.

Maaliskuussa jo ilmestyikin romaanini Kuinka sydän pyäsytetään, jonka tiimoilta minulla oli ilo ja kunnia vöyhkätä siellä sun täällä. Näkyvin ulostulo oli tietysti Aamun kirja, jossa puhutaan aina mukavia Sepon ja Nadjan kanssa. Heti seuraavalla viikolla juhlittiin kirjojemme julkkareita Elinan kanssa. Alussa olin vähän varpaillani, että _MG_7231JPmitähän tästä tulee, sille näin Elinan ensimmäistä kertaa vasta, kun julkkareita suunniteltiin. Mutta kaikki meni loistavasti, Elina on mahtava tyyppi ja julkkarimmehan oli kyllä ehkä yksi kaikkien aikojen onnistuneimmista kirjajulkkareista tässä maassa.

Minä vielä tuplasin julkkarit Villa Kivessä Laura Honkasalon ja Anu Holopaisen kanssa. Anun ja Lauran upeita kirjoja oli kunnia olla kanssajuhlistamassa.  Mahtava oli tunnelma sielläkin! Kirjojen ilmestymistä on nykyään syytäkin juhlia, sillä niin paljon aikaa ja vaivaa niihin uppoaa. Eikä julkaisseenkaan kirjailijan uuden teoksen julkaisu ole mikään itsestäänselvyys, vaikka usein niin kuvitellaankin.

Vuosi alkoi vyöryä eteenpäin kaikenlaisen promoamisen merkeissä. Kävin Jyväskylän kirjamessuillakin, jotka pienen tauon jälkeen heräsivät henkiin. Huristeltiin paikalle Harrin ja Tapsan kanssa. Muistan, että ilma oli kolea, kirjat saapuivat paikalle vasta iltapäivällä ja että Irman haastatttelu oli aivan mainio. Ja Urpu pelasti kirjat paikalle, sekä myös tarjosi lounaan hiukan uupumisen merkkejä osoittavalle kirjailijalle.

Kevät oli täynnä sekavaa säntäilyä, kävin Turussa pienessä Kirjapuodissa ja samalla retkellä puhuin HYOL:n kevätpäivillä, jossa kauhistuttiin, kun kustantamon lupaamaa haastattelijaa ei näkynyt missään. No, osaan myös luennoida ja kaikilla oli mukavaa! Kävin tenttaamassa kansanedustajaehdokkaita taidepolitiikasta, pyörin Helsingissä Akateemisessa ja Lavaklubilla puhumassa kirjasta. Elinan kanssa kyllä tehtiin koko vuoden aikana iso määrä yhteiskeikkoja, syksyyn saakka.

Kuustonen säestää kvartettia Nuotio, Koskinen, Rönkä, Kaunisto.

Kesällä oli tarkoitus rauhoittua mutta en malttanut olla menemättä Poriin. Kiekkoa vai Kukkenheimia oli kyllä melkoinen pläjäys. ryhmäkuvaSamalla retkellä tehtiin keikka myös Porin kirjastoon loistavalla ryhmällä. Koko päivä sujui mukavasti parin esiintymisen ja lounaiden + illallisten kera kuvassa näkyvän kombon kanssa.

Huomaan muuten jo tässä, kuinka hengästyttävä vuosi on ollut. Olen liehunut siellä ja täällä, tavannut paljon mukavia ihmisiä kaikkialla. Pakko myöntää, en jaksakaan tehdä yhteenvetoa. Kerään tähän nyt kuvakavalkadia, josta voi ehkä päätellä jotain, tai sitten ei. Aika iso työ tuli tänäkin vuonna tehtyä, mutta ei se kyllä kirjamyynnissä juurikaan näy. Henkinen pääoma on sen sijaan kasvanut ja olen nähnyt ja tutustunut mahtavaan määrään mukavia ihmisiä!

(c) Pavel Alexeev

(c) Vilja Perttola

(c) Outi Mäkinen

(c) Urpu Strellman

(c) Vilja Perttola

(c) Tiina Hautala

(c) Mika Tuominen

(c) Outi Mäkinen

(c) Elina Mäntylammi

(c) Emmi Jäkkö

(c) Arja Korhonen

Kuva: Porin kaupunginkirjasto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s