Kirjailijan arkipäivää


Odininlapsi

Klikkaa ja osta!

Vapaa kirjailija on vapaa juoksemaan vaikka metsään. Kun minulle tarjottiin tätä tilaisuutta, tartuin siihen oitis! Harva se päivä olen muutoinkin Aulangon metsässä, joten piipahdus Siuntion perämetsissä ei saanut minua paniikkiin.

Ja retkihän oli mitä mainioin! Lähdimme Jalavan väen kanssa eksyttämään Siri Petterseniä, tuota mainion Korpinkehät-kirjasarjan kirjoittajaa. No, Siri on norjalainen, joten ei se eksyttäminen ehkä ollut agendamme kärjessä, vaan hauska rauhoittuminen metsän siimeksessä.

Aika monenlaisissa tapahtumissa olen mukana ollut, mutta tämä oli kyllä yksi mukavimmista. Saimme rupatella rauhassa kuusien katveessa ja ruokaakin valmistettiin nuotiolla mätäspöytä täyteen. Sirin kanssa oli mukava rupatella, kirjailija on kirjailija kansallisuuteen katsomatta. Samoja murheita ja iloja meillä tuntui olevan runsaasti.

12041987_10153378798433153_591875975_nOdininlapsen olin tietty lukenut jo ennen metsään pinkomista. Heti kriittisenä ihmisenä ajattelin, ettei mikään suomalainen kustantamo olisi uskaltanut tällaista kotimaista kässäriä julkaista, koska pituutta on yli 600 sivua ja kaksi samanlaista tulee vielä päälle! Tarinahan on loistava ja vaatii tilaa rakentuakseen, mutta Suomessa, jossa kustannustaloissa usein kuljetaan henkselit ja kaksi vyötä housuissa, otetaan turhan harvoin mitään riskejä. Meillä missataan suuria juttuja, kun ne pitää aina tunkea samaan nakinkuoreen. Kotimaisesta kirjamyynnin laskusta 12048941_10153378786453153_1638424400_nei voi syyttää pelkästään lukijoita tai kirjailijoita. Varman päälle pelaaminen on täällä tarjontaa kuristava helmasynti, ei voi mitään. Kaikki poikkeukset pitää menestyä ensin muualla, ennen kuin vastaavia kotimaisten tekijöiden tarinoita julkaistaan täällä, jos sittenkään.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille suurten tarinoiden ystäville! Oli todella mukava jutustella Sirin kanssa ja kuulla, kuinka riemastuneen vastaanoton kirjasarja on saanut. Vielä mukavampaa oli, että saimme vieraaksemme myös korpin, joka kävi metsänreunassa ilmoittautumassa. Jotakin iloa siis minustakin oli, vanhasta velhosta! Nyt vain lukemaan, tämän kirjan kohdalla se kannattaa kyllä!

IMG_0410

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s