Syksyn 2015 kohuromaani!


IMG_0267

Aleksis Kiven kuolinpalatsi

Kirjasyksy on pian täällä, halusitpa tai et! Taistelu palstatilasta alkaa noin 10.8. ja jatkuu 24.12. asti. Siinä ne uudet kirjat on myytävä, jos myydä aikoo. Romaanien kohdalla käydään verinen taisto syksyn kohuromaanin tittelistä ja jos jotakin pitäisi veikata, niin eiköhän se ole Sofin Norma. Esikoisista nousee joku ylitse muiden ja tietysti Finlandia-palkinto tuo oman mausteensa tähän soppaan.

Kuten elämä, palstatila on rajallinen. Kirjakatalogeja selatessa tajuaa nopeasti, että tungosta tulee. Sääliksi käy niitä, jotka huomaavat kirjansa pudonneen mustaan aukkoon. Kritiikkien odotteleminen voi olla rankkaa, mutta vielä rankempaa on huomata, ettei niitä tule. Maailma on siinä mielessä epäoikeudenmukainen, ettei se välttämättä palkitse hyvää työtä. Onnella ja sattumalla on tässä kuihtuvan näkyvyyden taistossa suuri merkitys.

Olen ollut tässä leikissä mukana jo siksi pitkään, että verenpaineeni ei ihan vähästä kohoa. Oman romaanini sain alta pois jo keväällä ja näkyvyyttä on tullut todella paljon. Syksyllä minulta ilmestyy vielä kaksi kirjaa, mutta olen (inho)realisti. En todellakaan odota, että palstatilaa heruu enää kovinkaan paljon, sillä eihän Suomessa nosteta esiin kirjoja vaan enemmänkin kirjailijoita. Vaikka luulen, että kaistani on syöty, toivon tietysti parasta.

Näkyvyyteen vaikuttaa muutama seikka:
– Kirjailija: valmiiksi tunnettu nimi on hyvä tai mukavalla tavalla kiinnostava uusi nimi.
– Aiheen kiinnostavuus: ajankohtaisuus on mukavaa, tai jokin muu vänkä koukku, johon on helppo tarttua.
– Markkinointi: jos siihen paukkuja löytyy, eikä yleensä löydy, jos edelliset eivät toteudu.
– Kirjan hyvyys: joskus se hyvä kirja nousee myös omin voimin.

Veikkaaminen on aina vaikeaa, mutta jokainen voi huvikseen arvailla, mitkä kolme kirjaa nousevat syksyn sadosta ylitse muiden. Itse olen huono veikkaaja, mutta Sofin lisäksi veikkaan Matti Röngän Einoa. Kolmas veikkaukseni pitäisi olla joku esikoinen, mutta jänistän ja heitän tähän vielä ovelasti Katja Ketun Yöperhosen. Se hittihän leivotaan Finlandian voittajasta, mutta kyllä tuo kolmikko on minusta TOP3 kun syyskuun myyntilistoja ynnätään.

Säkenöivä Sibelius

Loistava kirja!

Niin ja mitkä ne syksyn kirjani ovat? Kaksi mainiota teosta joista kumpikaan ei ole romaani ja siten jo vähän lähtökohtaisesti marginaalissa. Mutta kyllä näitäkin saa lukea ja ostaa! Nyt vaan veikkaamaan syksyn 2015 hittikirjoja!

Kirottu kartano

Sami, Liisa ja Joni taas vauhdissa!

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s