Historialliset dekkarit ovat täällä: Axel Björk!


Yön sydän on jäätä

Klikkaa kuvaa ja OSTA!

Dekkariviikon kunniaksi esittelen tässä ehtiessäni pari kotimaista historiallista dekkarisarjaa. Virpi Hämeen-Anttilan kirjoissa seikkailee Axel Björk, virkamies, joka harrastaa rikosten tutkintaa. Sarjan ensimmäinen osa Yön sydän on jäätä  ilmestyi viime vuonna ja jo silloin luin kiinnostuneena Axelin seikkailuja 20-luvun Helsingissä. Axel on päähenkilö hiukan herraskainen, mutta se luo tähän sarjaan mukavan vivahteen ja aitoa herrasmieshenkeä.

Kirjoissa 20-luvun Helsinki herää eloon, samoin Suomen silloinen poliittinen tilanne ja yhteiskunta eri kerrostumineen. Sankarimme ei ole ihan niin hyväosainen, kuin haluaisi olla, mutta se on hänelle vain eduksi, kun pitää liikkua myös niissä pahamaineisissa kaupunginosissa.

Käärmeitten kesä

Klikkaa kuvaa ja OSTA!

Toinen osa ilmestyi juuri ja se on minulle lukupinossa. Käärmeitten kesä vaikuttaa heti kättelyssä kiinnostavalta, vaikka olen lukenut vasta ensimmäiset luvut. Historiallisissa dekkareissa on jotakin sellaista menneen maailman lumoa, aivan kuin olisi taas mummolassa vierailulla, jossakin, mihin ei enää ilman mielikuvitusta voi päästä.Suosittelen lämpimästi näitä kirjoja, sarjalle on tietääkseni tulossa jatkoa taas ensi vuonna! Kannattaa myös vierailla Virpin blogissa, jossa etsitään kadonnutta 20-lukua.

 

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Historialliset dekkarit ovat täällä: Axel Björk!

  1. Kun kirjailija suosittelee toisen kirjailijan teoksia, on suositus erityisen uskottava. Ja ilahduttaa samalla tavoin kuin yrittäjän suositellessa toista yrittäjää, kaksin verroin. Tätä lisää tähän kateuden ja kaunan maahan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s