Maaliskuun raportti


JPWaltari3Kukapa olisi uskonut? Kun elokuussa 2014 aloin laittaa tikkuaskin kanteen kirjoitustuloja ylös, tulevaisuus näytti synkältä. Kesän jälkeen on aina pahin tilanne, mutta jotenkin siitä nouseminen tuntui haastavalta. Ehkä kehno alku oli hyvä herätys, laakereilla lepäämiseen ei ole varaa.

Varmaan moni on tässä matkan varrella siirtynyt seuraamaan maalin kuivumista tai nukkuvaa koiraa, sillä kieltämättä talous ei ole kovin dekadentti aihe. Taiteilija ja raha eivät sovi yhteen. Mutta onhan minulle sanottu, ettei waltariaaninen sekoilu genrestä toiseenkaan ole suotavaa.

Töiden haaliminen on onnistunut kiitettävän hyvin. Se ei tietenkään ole tae tulevaisuudesta, sillä kaikki raha on yhä keikkaluontoista, mikään tekstitehdas ei ole minua ottanut palkkalistoilleen. Monipuolisuus on ollut hyväksi ja onni myös, sehän on selvä.

Maaliskuussa puhekeikkaa oli, mutta niistä ei vielä rahoja ole näkynyt. Sen sijaan olen saanut taas ennakkoja sekä myyntuloja menneistä kirjoista. Yksi erittäin iso kirjoituspalkkio on myös tienattu, siinä mentiin taas mukavuusalueen ulkopuolelle. Tuota työtä voitte kaikki arvostella lähempänä kesää, se annostellaan lukijoille pienissä paloissa.

Mutta puhkaistaanpa kupla!

Tässä kokonaistilanne tällä hetkellä:
NETTOTULOT/kk                                      TAVOITE
Elokuu: 54€                             ( -946€,        54/1000)
Syyskuu: 673€                         (-1273€,      727/2000)
Lokakuu: 101€                         (-2172€,     828/3000)
Marraskuu: 1948€                  (-1224€,   2776/4000)
Joulukuu: 1140€                     (-1084€,   3916/5000 )
Tammikuu: 3154€                  (+1070€,  7070/6000)
Helmikuu: 1610€                    (+1680€,  8680/7000)
Maaliskuu: 4955€                   (+5635€,  13635/8000)

Tavoite on siis saavutettu, tai suorastaan murskattu? Huonot kesäkuukaudet ovat vielä edessä, mutta koska tässä ei lasketa kuluja, taaksepäin ei voi valua. Valtiohan pian kiittää minua hyvänä veronmaksajana, pahaista kirjailijaa!

Olen itsekin erittäin yllättynyt ja varmaan jossakin vaiheessa täytyy vetää yhteen, mistä sitä rahaa on tullut. Se on selvää, että monipuolisuus on valttia, sillä olen saanut ennakkoja tämän jakson aikana neljästä kirjasta, joista vasta yksi on ilmestynyt, myyntilityksiä >10 kirjasta, samoin lainauskorvauksia, pakinapalkkioita, artikkelipalkkiota, esiintymispalkkioita ja kirjallisista luottamustoimista kokouspalkkioita. Niin ja yksi iso palkkio siitä tarinasta, joka jossakin vaiheessa ilmestyy.

Avain kaikkeen taitaa olla, että on kykyä ja voimia tehdä sellaisiakin asioita, jotka saattavat kuulostaa oudoilta. Pitkä urakin tuo hiukan suolarahaa, sillä teoksia taitaa olla julkaistuna jo 16. Kiitos loistavien lukijoiden nekin jaksavat kiertää ainakin kirjastoissa. Se on tässä tullut selväksi, ettei pysähtyä saa, eikä pahemmin sairastua. Onnea pitää olla, aina, edes vähän.

Iloitsen nyt tästä, tulevaisuus tuokoon uudet murheet sitten joskus! Kippis ja kulaus!!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s