Tammikuun raportti


100_2023Taas kvartaali täynnä! Ihan Teemumaiseen menestykseen en yltänyt, mutta saavutin haasteeni puolivälin hienoissa tunnelmissa.

Taloudellisesti kirjailijan rahakone toimii kutakuinkin näin: kun kirjoitat, et keikkaile, ei nopeaa rahaa. Eli päätyöni, romaanien, lasten- ja nuortenkirjojen sekä näytelmien tai kuunnelmien tekeminen ei kilauta kassaa niin nopeasti kuin keikka Ypäjän yläasteelle. Tämän tosiasian kanssa pitää osata tasapainoilla niin, ettei kuole nälkään eikä tapa luomisvimmaansa.

Tammikuussa en siis käynyt missään, jos kirjallisuuteen liittyvät luottamustoimet jätetään laskuista. Keskityin tulevaan romaaniin ja muihin teksteihin, joille päivänvalo koittaa sitten, kun maapallo on vinguttanut kiertorataansa hiukan lisää. Keikkapalkkiot putosivat nollaan, mutta tämä oli ihan harkittu liike.

Koska olen hiukan tyhmä tai taikauskoinen, haluan kirjojeni ennakot vasta, kun teksti on kokonaan valmis. Niinpä niitä oli odotettavissa tammikuulle, mikä on sangen hyvä. Oikeastaan jokainen kuukausi voisi olla tammikuu, sillä kaikki ansiot ovat puhtaasti kirjoituspalkkioita, siis ammattitermein, ydinosaamisestani peräisin. Annetaan lukujen puhua!

Tässä kokonaistilanne tällä hetkellä:
NETTOTULOT/kk                               TAVOITE
Elokuu: 54€                             ( -946€,        54/1000)
Syyskuu: 673€                         (-1273€,      727/2000)
Lokakuu: 101€                         (-2172€,     828/3000)
Marraskuu: 1948€                  (-1224€,   2776/4000)
Joulukuu: 1140€                     (-1084€,   3916/5000 )
Tammikuu: 3154€             (+1070€,  7070/6000)

Jos olisin yhtiö, tarkastelujaksoni 2Q osoittaisi huomattavaa potentiaalia, kun sitä vertaa jakson 1Q tulokseen. Nyt se osoittaa vain sen, että kirjailijan tulot eivät jakaudu vuoden sisällä kovinkaan tasaisesti. Tai ehkä olen vain oppinut myymään tuotteitani!! Joka tapauksessa olen tyytyväinen siihen, että rahaa tulee, sillä kyllä sitä meneekin.

Katsaus tulevaisuuteen on synkempi. Kiitos työnteon, helmikuu on tyhjää täynnä. Mitään maksullisia keikkoja ei ole sovittu ja ennakkoja, kirjoituspalkkioita tai myyntitilityksiä ei ole tutkassani. Kai minun pitää asettaa tavoitteekseni hankkia jokin rahaa tuottava juttu helmikuullekin. Jos vaikka Helsingissä pari kirjastoa haluaisi kuulla vielä Rasputinista ja tulevasta kirjastani? Tai joku yhteisö? Saa tilata, täältä löytyy wirallinen tuoteseloste!

Mutta nyt nautitaan välituloksesta, sillä kestihän se kuusi kuukautta ennen kuin nenä nousi pinnalle!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s