Joulukuun raportti


100_2023Niin vaipui unholaan vuosi 2014. Vuosi oli ihan mielenkiintoinen ja mukava, ei suurempaa valittamista. Kirjoja ilmestyi muutama, joten siinäkin suhteessa kirjailijan elinehto toteutui.

Vuosi sisälsi mielenkiintoisia uusia valtauksia, joista Vaasa oli kyllä ehdottomasti miellyttävin. Olin huhtikuussa Vaasan kirjamessuillaVaasa04, lokakuussa Vaasan Suomalaisessa promoamassa Gabriel Hulloa Vaasa Hulloja vielä marraskuussa LittFestissä Vaasa11esiintymässä. Jokainen keikka sujui erinomaisesti, vaikka ensimmäinen piti vetää portaista putoamisen takia lääkkeiden voimalla.

Vuoden lopulla siirryin tähän taloudelliseen ajatteluun, jossa yritän nyt jollakin tavalla pitää huolta siitä, että kirjallisuus tuottaisi maineen ja kunnian lisäksi vähän rahaa. Kyse oli kai lähinnä herätyksestä, etten jää vääntelemään käsiäni mahdottoman edessä. Edistystä on tapahtunut, mutta kyllä siinä on taidon lisäksi tarvittu myös onnea ja ystävien vinkkejä.

Joulukuu olikin toinen perättäinen voiton puolelle kääntynyt kuukausi! Rahat tulivat esiintymispalkkioista ja muutamista kirjallisista edustustehtävistä sekä kirjojen ennakoista. Nyt esiintymispalkkioita ei enää ole rästissä, joten uusia keikkoja pitäisi kaiketi haalia. Kevät pitäisi olla otollista aikaa myös kirjakeikoille, varsinkin kun palaan romaanirintamalle uuden kirjan myötä. Koskinen_JP_Kuinka_7_PÄÄ

Mikään ei ole epävarmempaa kuin kirjamarkkinat. Kaksi edellistä romaaniani myytiin kauniisti loppuun, katsotaan nyt kuinka käy tämän kanssa. Itse on turha arvailla yhtään mitään, lukija on kirjailijan jumala. Onpahan jotakin jännitettävää tänäkin vuonna.

Jännäähän tässä on myös se, ettei uuden kirjan myynti vaikuta tähän haasteeseen enää mitenkään. Ennakot kirjasta saan tänä vuonna, mutta ensimmäinen myyntitilitys ropisee vuoden 2016 puolella. Mutta tässä tapauksessa kyllä mieltä lämmittää, jos tietää, että huomenna hän tulee!

Tässä kokonaistilanne tällä hetkellä:
NETTOTULOT/kk                               TAVOITE
Elokuu: 54€                        (-946€,      54/1000)
Syyskuu: 673€                   (-1273€,   727/2000)
Lokakuu: 101€                   (-2172€,   828/3000)
Marraskuu: 1948€            (-1224€,  2776/4000)
Joulukuu: 1140€               (-1084€,  3916/5000 )

Hyvältä näyttää, täytyy vain olla hereillä myös kevään hiljaiset kuukaudet. Pysytään elossa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s