Marraskuun raportti


TaittoMarraskuu on menneisyyttä. Aurinkoa ei näkynyt taivaalla, mutta muutoin saatiin valoa pimeyteen. Työt etenivät hyvin, mikä on aina pääasia. Tulevaisuus tehdään tänään, näin se vain on.

Tavoitteeni raskas pallo on kierinyt kolmen kuukauden ajan väärään suuntaan. Tarkoitus oli kääntää suunta marraskuussa. Osa haalimistani töistä menivät maksuun, joten kyllä elokuun heräämisestä oli ihan oikeasti hyötyä. Yhä jahtaan jotakin kolumnipaikkaa jostakin aikakauslehdestä, mutta ilmeisesti keskityn liikaa kirjoittamiseen ja liian vähän markkinointiin. No, ehkä vielä joku herää (saa ottaa yhteyttä).

Kirjailijan tulojen kannalta marraskuu oli loistava läpileikkaus siitä, mistä ne rahat meille tulevat. Sain kokoon keikkapalkkioita, lehtiartikkelin kirjoituspalkkion, palkkion oppikirjaan annetusta tekstinpätkästä, opetuspalkkion, erään kirjan ennakkopalkkion jälkimmäisen puolikkaan ja sokerina pohjalla, lainauskorvaukset.

Nöyrä kiitos lähtee tällä(kin) kertaa lukijoille. Kirjaston aktiivisina asiakkaina juuri te kerrytitte minulle mukavan summan lainauskorvausta. Oli aika häkellyttää laskea, kuinka monta kymmentä tuhatta kertaa kirjojani oli lainattu!

Tulos tai ulos –mittarin viisari kääntyi nyt toiseen suuntaan:

Tässä kokonaistilanne tällä hetkellä:
NETTOTULOT/kk                               TAVOITE
Elokuu: 54€                        (-946€,      54/1000)
Syyskuu: 673€                   (-1273€,   727/2000)
Lokakuu: 101€                   (-2172€,   828/3000)
Marraskuu: 1948€            (-1224€,  2776/4000)

Kirittävää siis jää yhä mutta suunta on viimeinkin oikea. En nyt ehkä uskalla heittää hattua ilmaan, sillä loppujen noin 9000 euron raapiminen kasaan on vielä työn ja tuskan takana. Paljon ratkeaa keväällä, kun tämän vuoden kirjamyynnit tilitetään. Pitää toivoa parasta ja pelätä pahinta.

Mitä siis näin lyhyellä varoitusajalla voi vielä tehdä? Kuten aikaisemmin on todettu, nyt kirjoitettavien romaanien tulot tulevat niin hitaasti, ettei ne tähän hätään ehdi. Vaikka uusin 13.3.2015 ilmestyvä kirjani olisi myyntihitti, voin juosta nauraen pankkiin vasta 2016 keväällä. Eli jos nyt joku lehtimoguli akselilla SeuraApuAnnaMeNaisetKotiliesiKodinKuvalehtiPirkkaYhteishyväMikäTahansaMaksukykyinenLehti kaipaa tuoretta verta pakinoihin tai hiukan erilaista jatkokertomusta, niin ottakaapa yhteyttä.

Hei, joulu tulee! Palataan tylsiin lukuihin vasta ensi vuonna!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s