Lokakuun raportti


WanhaJPLokakuu on nyt takana ja on aika kurkistaa syksyn kylmiä lukuja. Edelliset kaksi kuukautta vierivät tavoitteeseen nähden väärään suuntaan, joten yritin löytää vähän lisätienestejä paikkaamaan vuotavan padon aukkoja. Jotakin onnistuin tekemään, mutta miten se oikeasti näkyy onkin kokonaan toinen juttu.

Säännöllisiä tuloja olen jahdannut vanhoilta metsästysmailtani kolumnistina. Lokakuun aikana olin yhteydessä noin 20 suureen ja keskisuureen kiiltäväpaperiseen lehteen. Siltä rintamalta käteen jäi muutama lupaus yhteydenotosta tarpeen vaatiessa. Optimistinen toiveeni edes yhdestä heti saatavasta pestistä oli – optimistinen. Mutta pata jäi sentään muhimaan, joten ehkä tuolta jotain syntyy vielä talven tai kevään aikana.

Joitakin maksettuja esiintymisiä ja opetuksia sisältyi myös lokakuuhun, mikä on oikein hyvä, taputan itseäni selkään. Yhden artikkelinkin kirjoitin, pitkästä aikaa. Päätyönä on ollut seuraavan romaanin saattaminen parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Myös sen jälkeen ilmestyviä teoksia olen suunnitellut ja kirjoittanut. Pikataloudessa nuo työt ovat tietysti turhuutta, niistä ei tähän hätään apua ole.

Mikä meni hyvin, mikä huonosti?
Olin aktiivisesti liikkeellä ja sain haalittua kokoon töitä, joista maksetaan. Sain myös pitkän tähtäyksen juttuja edistettyä.
Neutraalilla tasolla liikkuu saavutus, että jutuilleni voisi tulevaisuudessa löytyä paikkoja kiiltäväpaperisiin lehtiin.
Huonon puolelle menee fakta, ettei keikoistani mennyt maksuun lokakuussa juuri mikään, vaikka jotenkin oletin, että joitakin olisi pitänyt mennä.

Annetaan kylmien lukujen puhua.

Tässä kokonaistilanne tällä hetkellä:
NETTOTULOT/kk                               TAVOITE
Elokuu: 54€                        (-946€,      54/1000)
Syyskuu: 673€                   (-1273€,   727/2000)
Lokakuu: 101€                   (-2172€,   828/3000)

Koska en ole poliitikko, voin sanoa suoraan, että näyttää todella pahalta. Talousnerojen rakastama ensimmäinen kvartaali on nyt takana, enkä ole kolmessa kuukaudessa kyennyt raapimaan kasaan edes yhden kuukauden tavoitetta. En kuitenkaan ala ripotella tuhkaa päälleni, sillä lokakuun maksuja lipesi selkeästi marraskuun puolelle. Mutta kyllähän jokainen järjellä tajuaa, että marraskuussa sen kelkan on sitten jo käännyttävä positiiviselle puolelle, tai kirittävää alkaa kertyä liikaa.

Mitä siis JP Koskinen odottaa tapahtuvaksi M11 aikana? Muutamat keikkapalkkiot. Ennakkoja kirjasta. Lainauskorvauksia. YT-neuvotteluja en käynnistä. Panostan tuotekehittelyyn. Niillä se pää vielä nousee pinnalle.

Jos joku haluaisi osallistua talkoisiin, se kävisi käytännössä näin:

1) Ostamalla kirjojani
Tilitykset tämän vuoden ostoista maksetaan keväällä 2015 maalis- toukokuun aikana, kustantajasta riippuen. 31.12.2014 jälkeen tehdyt ostot eivät enää tätä projektia auta, niin julma on maailma.
Mitä yksi ostos toisi minulle? Mitä maksoit kirjasta kirjakaupassa? Karkeasti ottaen 10% maksamastasi hinnasta tulee minulle.

2) Lainaamalla kirjojani
Nyt tehdyistä lainauksista osa saattaa ehtiä maksuun ennen heinäkuun  2015 loppua.
Mitä yksi lainaus toisi minulle? Noin 6 senttiä.

Nämä esimerkit näyttävät hyvin, ettei tätäkään laivaa ihan päivässä voi kääntää, vaikka kuinka olisi aktiivinen. Mutta kyllä tämä onnistuu. Onnistuu, onnistuu.

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Lokakuun raportti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s