Työn hedelmiä!


Lumottu laatikko No niin! Työ tekijäänsä kiittää ja valmista syntyy, kun jaksaa vain ahkeroida! Tämä vuosi oli pyhitetty lasten- ja nuortenkirjallisuudelle ja nyt tuo tehtävä on täytetty. Lumottu lelutehdas pullahti painokoneesta juuri sopivasti viime viikon keskiviikkona ja se toimitettiin Hämeenlinnan kirjailijailtaan tuntia ennen tilaisuuden alkua! Oli hieno hetki nähdä uusi kirja samaan aikaan kuin 70 hengen yleisökin, siinä oli todellista juhlan tuntua.

Jo hiukan aiemmin päivänvalon näki Gabriel Hullo ja keskiyön kestit. Tässä lastenkirjassa pääsen jatkamaan jo edellisessä Hullossa aloittamaani riimittelyn juhlaa. On ollut hienoa kuulla, että kirjaa ovat kiitelleet aikuiset, koska riimejä on hauska lukea ääneen, ja lapset, koska riimejä on helppo muistaa ja siten jännää lallatella niitä itsekseen.

Vaikka näihin kirjoihin on uponnut työtunteja ja vaivaa kohtalaisen paljon, ei aikani ole mennyt hukkaan. Lapsille ja nuorille täytyy olla monipuolista luettavaa tarjolla ja tässä on minun panokseni.

Tiesin kyllä, että nämä kirjat eivät mitään mediamylläkkää aiheuta. Lasten- ja nuortenkirjoja ei valtavasti kulttuuriosastoilla käsitellä ja on turha odottaa kutsua messujen suurille lavoille puhumaan Gabrielin elämästä tai Samin ja Liisan Hullokansi_webperhedynamiikasta. Turun messuilla kävin neljän esiintymisen verran, Helsingin messuilla sitten esiintymisiä onkin tasan nolla. Mutta rauha on myös arvokas asia, sen voi käyttää uusien juonien punomiseen.

Gabriel Hullo on onneksi aktiivinen poika ja hän on astunut reippaasti ulos kansistaan! Hän, joka haluaa nähdä aitoja kirjakuvituksia kehystettynä, voi suunnata Vaasaan käsityön talo Loftetin näyttelyyn. Vesiväritöitä on nähtävillä ja tietysti myynnissä iso joukko. Loistavan näyttelyn takana on aktiivinen kustantaja, joka vaivojaan säästämättä oli puuhaamassa tätäkin tapahtumaa!

Lopuksi vielä kuva näyttelyn pystytyksestä, jossa oli läsnä useita, ja osin yllättäviä, kauhuelementtejä.

Haamut vaasa

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s