Näin tehtiin Hallava hevonen


Hallava hevonen on ilmestynyt! Kaikki halukkaat voivat nyt omin käsin tutustua tähän Mirandan upeasti kuvittamaan kirjaan ja lukea tarinan Jonista ja hänen isoisästään.

Tämän kirjan syntytarina ei ole ehkä niitä tavallisimpia. Joskus vuoden 2001 – 2002 taitteessa minulla oli ilo ja kunnia viettää junassa laatuaikaa joka arkiaamu 06.00-06.50. Jossakin välissä päähäni pälkähti, että voisin käyttää aikani hyödyllisesti ja tehdä käsityönä pienen kirjan Mirandalle. Hän oli sinä talvena sairastellut jonkin verran, ja ajattelin ilahduttaa häntä. Muistin, kuinka itse olin pienenä sairaana ollessani saanut omilta vanhemmiltani kirjasen, jonka isäni oli piirtänyt ja äitini tekstittänyt. Se kirja oli yksi parhaista, mitä olen koskaan omistanut.

Minulla oli mustekynä, nippu tasaisesti leikattua paperia ja nitoja. Tästä vihkosesta tuli hiukan tulitikkulaatikkoa suurempi, joten se kulki helposti mukanani. Mustekynä oli tietysti armoton, sen jälkeä ei oikein voinut korjailla. Tekstin osalta se ei ollut ongelma, sillä puuttuvat pilkut ja pienet kirjoitusvirheet toivat mukavasti käsityön tuntua.IMG_0004

Kuvitus oli suurempi ongelma. Halusin piirtää joka sivulle kuvan elävöittämään tekstiä. Kuvien suhteen olen aina ollut kriittinen, joten oma jälkeni heiluvassa junassa ilman luonnostelua oli silmissäni surkeaa. Muistin, kuinka hienoja kuvia isäni oli piirtänyt. Minun oli nieltävä ylpeyteni ja hyväksyä se, että kuvista tuli mitä tuli. Hallavan hevosen uniikkipainos ilmestyi kaikkine heikkouksineen 6.2.2002.

IMG_0005IMG_0003

Mirandalle kirja kelpasi oikein hyvin. Aikojen saatossa se tuli luettua moneen, moneen kertaan. Aika kului. Lapsesta, jolle opetin piirtämisen jaloa taitoa, kasvoi huikea kuvittaja. Hän ohitti minun kykyni jo ala-asteella. Helsingin kuvataidelukiossa opiskellessaan Miranda kuvitti Kauhea Gabriel Hullon. Kirjasta tuli mahtava, vaikka kuvittaja itsekriittisenä (!) ei aivan tyytyväinen siihen ollutkaan.

ikkunakansi_leiskaHullo muumio

Hullon jälkeen Miranda ehdotti,  että tarjoaisimme Hallavaa hevosta kustantajalle. Se hyväksyttiin välittömästi kustannusohjelmaan ja Miranda alkoi työstää uusia kuvia. Loppu onkin jo julkista historiaa. Hallavan hevosen toinen painos uudella kuvituksella on nyt kaikkien saatavissa. Ensimmäisen painoksen omistaa kokonaisuudessa uuden painoksen taiturimainen kuvittaja. Hallava hevonen on täällä taas, kaikkien lasten iloksi ja lohdutukseksi.

Hallava nimio

HHShakki

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s