Kirjoja halvalla!


Kirjapiireissä on jo pitkään puhuttu, että kirjoja pukkaa maailmaan hiukan liikaakin. Tässä keskustelussa ei ehkä oteta niinkään kantaa laatuun, jota sitäkin voisi aina parantaa, vaan silkkaan nimikemäärään. Suomen kirjamarkkinat eivät vedä kovinkaan hyvin, mikä näkyy tietysti siinä, että kauppiaat keskittyvät noin 10-20 nimikkeen myymiseen kunnolla ja loput menevät omalla painollaan.

Tämä kirjatulva purkautuu kirjakaupan ja kustantamon varastoista pois kahdella tavalla: myydään halvalla tai makuloidaan. Pakkohävityksen takana on tietysti se, että varastotila maksaa. Ei tarvitse kovin pitkää laskutikkua osatakseen ynnätä, että jos kirjan varastointiin uppoaa 6 euroa neljässä vuodessa, kustantaja ei saa koskaan rahojaan takaisin.

Omia kirjojani ei ole (vielä) jouduttu makuloimaan. Laskujeni mukaan neljän kirjan painokset on myyty loppuun, joten ne ovat jo turvassa. Jäljelle jääneitä kaupataan parhaan mukaan, ja jokaista on joka vuosi tilitysten mukaan myös myyty.

Ystäväni bongasi tässä menneellä viikolla, että Eilispäivän sankarit -kirjaa sai Bookplussasta halvalla. Kun itse tarkistin asian, huomasin, että sehän on lähes ilmainen. Kirjan hinta on 2,85 euroa ja kun kaikki Bookplussan asiakkaat ovat saaneet 5 euron joulualennuskoodin, kirja on – ilmainen!

Moisilla hinnoilla myydyistä kirjoista ei käytännössä jää kirjailijalle käteen yhtään mitään. Mutta minusta on parempi, että kirjat myydään, tai vaikka jaetaan ilmaiseksi, kuin makuloidaan. Sen verran minulla on ammattiylpeyttä, että voin taata vanhojenkin kirjojeni laadun aina 10 euroon asti. Eli ei muuta kuin ostamaan lahjaksi tai itselle, nyt voittaa kaikki!

Tässä parhaat tärpit:
Eilispäivän sankarit                                                2,85€
Savurenkaita                                                             4,40€
Kauhea Gabriel Hullo                                            5,60€
Pariisinvihreä työhuone                                       9,10€
Kirjailija joka ei koskaan julkaissut mitään 9,80€
Punainen talvi                                                          9,10€

eilisp4savurenkaitaikkunakansi_leiskaPTKirjailija_joka_ei_koskaanPunainen_talvi

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjoja halvalla!

  1. Sinä onnellinen. Minun kovakantisiani on mennyt makulointiin. En halunnut lunastaa niitä muutamalla eurolla kappale vain estääkseni tämän, kun kirjoja on muutenkin huusholli väärällään. Heräsi vain ihmetys, että miksi näitä pakan päitä ei jaeta ilmaiseksi kirjastoihin tai antikvariaatteihin tai sairaaloihin jne.? Minulta on usein tultu kysymään parin vuoden takaista kirjaani kovakantisena, kun kaikki eivät tykkää pokkareista. Olen sitten lähettänyt omia tekijäkappaleitani, jos niitä on ollut jäljellä. Edelleen olisin valmis tähän juuri tilanahtauden takia. Missähän voisi mainostaa, että saatte parilla eurolla plus postikulut näitä kovisversioita?

    • Meidän kirjailijoiden pitäisi hankkia yhdessä oma varasto, johon kärräisimme kaikki ostamamme jäännöserät. Sitten vain blogi pystyyn, jossa näkyisi varaston tilanne, saatavilla olevat kirjat ja hinnat. Kerran kuukaudessa voisimme viettää varastoillan, jolloin postittaisimme kuukaudessa kertyneet ostot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s