Hiljaisia muutoksia


Hiljaisuus on kirjailijan kuolema. Siitä huolimatta olen viettänyt lähes koko vuoden 2012 hiljaiseloa haistellen niitä huonoja ja hyviä enteitä, joita oli jo jonkin aikaa ilmassa. Kirjoittaminen on jäänyt vähiin mutta se ei ole minulle mitenkään mullistava ilmiö. Luomiskausien välillä on aina ollut paikka pysähtyä ja miettiä asioita uudestaan. Helsingin kirjamessut, joissa esiinnyin 2004- 2011 joka vuosi (viime vuonna peräti 6 esiintymistä), jäivät tänä vuonna kokonaan väliin.

Vaikka keikkakalenterista voisi päätellä, että kirjailija Koskinen on lopettanut toimintansa tai vähintään hinattu hylkynä telakalle, näin ei kuitenkaan ole.  Suuret muutokset eivät välttämättä ole äänekkäitä, eikä äänekkäät muutokset suuria.

Olen aina yrittänyt saada parhaan mahdollisen julkaisukanavan kirjoilleni. Kuten kirjailijat tietävät, se ei todellakaan ole helppoa. Tarvitaan taitoa sekä onnea, molempia. Nyt olen varma, että olen tässä onnistunut ensi vuoden kirjojeni suhteen.

Ystäväni Rasputin on teos, jonka olisi jo pitänyt ilmestyä. Jokin enne kaihersi mieltäni jo toukokuussa, kun postailin kirjan kuulumisia. Kesän aikana tilanne kehittyi niin, että kirjani tulee ilmestymään WSOYn kustantamana keväällä 2013. Olen tietysti tyytyväinen siitä, että Rasputinin takana on nyt tämän maan paras mahdollinen kustantamo.

Vuonna 2013 näkee päivänvalon myös seuraava lastenkirjani Hallava hevonen. Tämän kirjan kustantaa Karisto, joka on viime vuonna ollut kiistatta laadukkain LaNu-kirjojen kustantaja.

Sopimusten solminen on osa kirjailijan työtä. Se ei hirveästi aktivoi luovaa aivopuoliskoa, mutta olisi tyhmää sulkea silmänsä siltä tosiasialta, että hyväkään kirja ei ryömi itsestään julkisuuteen. Nyt, kun sopimukset on tehty, voin keskittyä kirjoittamiseen. Olen muuttanut kaiken, mikä on vallassani.

Kahdelle asialle en minäkään mahda mitään, ja ne ovat verottaja ja kuolema. Näyttää vahvasti siltä, että molemmat tulevat perimään tänä syksynä voiton. Jos näin käy, on tappio nöyrästi hyväksyttävä. Mutta ei ilman taistelua, ei ilman taistelua…

Edit: No, nyt tuli lukijakuntani koko kartoitettua. Poisjääntini Helsingin kirjamessuilta näkyi heti kävijämäärissä. Hei te 8500 faniani, voin luvata, että ensi vuonna nähdään!!
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hiljaisia muutoksia

  1. Hiljaisuus on välillä hyvästä ja sillä on tarkoituksensa. Sinä nyt olet toki poikkeuksellisen tuottelias kirjailija. Minulla oli julkaisurintamalla hiljaista tuossa yhdessä välissä eräät kolme vuotta, syistä joihin en tässä mene, eikä se kuolemalta tuntunut. Itse asiassa syystä jos toisestakin, päinvastoin. Onnea uusille hankkeille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s