Apurahaa ei ole ansainnut kukaan!


Kyllä se niin on, ettei apurahaa ole ansainnut kukaan, ei ainakaan yksikään kirjailija. Katsokaas, kirjailijoitahan on kolmea sorttia:

1) Menestyneet, vapaat kirjailijat

No nämähän eivät apurahoja tarvitse eivätkä ansaitse, sillä hehän saavat myyntituloja, luoja paratkoon. Kolme euroa joka kirjasta, laskekoon kukin mitä 80 000 myydystä kirjasta saa. Pitäisikö yhteiskunnan rahoja vielä antaa lisäksi, ei pidä!

2) Menestymättömät, vapaat kirjailjijat

Mitä hittoa, miksi nämä edes kirjoittavat? Kukaan ei osta tai lainaa näiden kirjoja, miksi heitä pitäisi tukea? Kuka tahansa voi runoilla jotakin ja jäädä odottamaan apurahoitusta. Kyllä kansa tietää ja jos kansa ei kaipaa näiden kirjoja, ei heitä pidä rahoittaakaan.

3) Palkkatyön omaavat kirjailijat

Niin siis nämähän saavat palkkaa siitä oikeasta työstä, eläkööt sillä. Ei muillekaan makseta kahta palkkaa, kyllähän se näin on. Ja jos tämmöinen menestyy, on palkkatyö jätettävä heti, että sen voi saada joku oikea tolkun ihminen, joka ei runoile ja haaveile kaikkea roskaa.

Kun tästä apurahariesasta päästään eroon, ei tarvita enää kulttuuriministeriäkään. Se voi lakata leikkimästä kiinnostunutta ja keskittyä täysillä urheiluun. Siinä sentään hiki lentää ja mittanauhalla näkee kuka on kuka!

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Apurahaa ei ole ansainnut kukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s