Proosaa kuuleville korville


Keskiviikkona 23.3. klo 18:00 Vihtorin kirjastossa Pirkkalaiskirjailijoiden proosaklubissa Tampereella on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla kirjailijan lukevan omia teoksiaan. Minä ja Anneli Kanto olemme uhreina, ja omasta puolestani voin sanoa, ettei tämä toistu ihan heti.

Tilaisuudessa on tarkoitus lukea aika pitkiä lukunäytepätkiä, yhteensä 30 minuutin verran. Omalla listallani on aikoinaan loppuunmyyty ja nyt toisen painoksen myötä ylösnousun kokenut Savurenkaita. Toinen näyte on erityisen kiinnostava siinä mielessä, että aion lukea pätkän vasta syksyllä ilmestyvästä kirjastani Paholaisen vasara.

Tuon jälkimmäisen näytteen lukeminen hiukan arveluttaa, sillä jo kirjan kirjoittamisen aikoihin tekstin parissa puuhatessa tuntui ilmassa olevan sähköä. Tämäkin kirja on kirjoitettu kokonaan yöllä, jolloin työhuoneeni tykkää muutoinkin natista ja nitistä ilman viiletessä. Jostakin syystä kirjan kirjoittamisen aikoihin kolinaa tuntui olevan tavallistakin enemmän. Lisäksi lattioilla ja pöydillä lojuvat kirjapinot tykkäsivät kaatuilla siinä määrin, että olin menettää hermoni. Ja, kuinka ollakaan, vilustumisesta (?) johtuen nenästäni alkoi vuotaa verta monena yönä.

En halua ajatella enkä selitellä mistä kaikki johtui. Kun teen kirjaa, olen aina sisällä kirjan maailmassa. Yritän sisäistää henkilöiden maailman mahdollisimman hyvin, muuttua henkilöiksi, joista kirjoitan. Tuo tapa on äärimmäisen rasittava, mutta se sopii minulle. Se tuo henkilöt lähelle, ja saan heistä irti jotakin, jota muutoin en saisi. Joskus, kuten nyt, tuntuu siltä, että henkilöt ovat tosiaan paikalla.  Se on asia, jonka voin todeta mutta jota en tosiaankaan halua selittää tai analysoida.

Mutta, kannattaa tulla Vihtorin kirjastoon kuuntelemaan tuoretta proosaa!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Proosaa kuuleville korville

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s