Kirjavuosi


No niin, nyt voin jo kertoa enemmän. Viimeisetkin sopimukset tälle vuodelle on allekirjoitettu ja kirjavuoteni alkaa hahmottua. Bagge on tietysti omaa luokkaansa, mutta monien yhteensattumien, aikataulujen venymisien ja nopeutumisien vuoksi on minullakin esittää jyhkeä julkaisuvuosi. Kas näin se menee:

03/2011: Savurenkaita (2.painos) (Karisto)
06/2011: Eilispäivän sankarit (Arktinen Banaani)
07/2011: Kauhea Gabriel Hullo (Karisto)
08/2011: Pariisinvihreä työhuone (Karisto)
09/2011: Paholaisen vasara (Helsinki-kirjat)

Tarjolla on harvinaisen laaja ja tasokas kattaus!
Savurenkaita, joka aikoinaan arvosteltiin pilviin ja myytiin loppuun nopeasti, on taas saatavilla pokkarin muodossa.
Eilispäivän sankarit on puolestaan rikosromaani, joka todellakin on nopea käänteissään ja vie lukijan huimaavalle matkalle niin ajassa kuin rikoksen maailmassakin.
Kauhea Gabriel Hullo on lastenkirja, jossa kauhu ja kummitukset ovat läsnä. Kirja on muuten huikean kuvituksen juhlaa!
Pariisinvihreä työhuone on novellikokoelma, jossa ovat kaikki parhaimmat novellini vuosilta 2006-2011. Jos tämän kokoelman jutut eivät saa tunteita liikkeelle, on lukija kuollut. Tälle voi myöntää ainakin naurutakuun!
Paholaisen vasara on puolestaan veret seisauttava romaani, jota ei kannata lukea yksin eikä varsinkaan yöllä eikä missään nimessä yksin yöllä. Siinä yhdistyy monta lajityyppiä kauhusta historialliseen romaaniin sellaisella tavalla, ettei edes genreprofessori saa sitä mahtumaan mihinkään lokeroon kulmia kolhimatta.  

Nämä työt ilmestyvät siis kaikki tänä vuonna, vaikka niitä on työstetty 2006-2011. Osa on viivästynyt, osa on ajallaan ja osa hiukan etuajassa. Joka tapauksessa voisin lyödä vetoa, että tästä nipusta löytyy vähintäänkin yksi, ellei useampikin kirja, joka saa kenet tahansa lukijan toteamaan, ettei kirjaan tuhlatut rahat menneet hukkaan.  

Niin, kannattaa valmistautua siihen, että 27.8. Kirjan ajassa Bagge ja minä pidämme maailman suurimmat kirjanjulkkarit kaikille tänä vuonna julkaistaville kirjoillemme! Tuo on historiallinen tapahtuma, joka ei varmasti samassa laajuudessa toistu koskaan.

6 kommenttia artikkeliin ”Kirjavuosi

  1. Vau. Rispekt. Kunnioitettava kirjavuosi!
    Onnittelut.

    Dekkaria jään odottamaan mielenkiinnolla. Samoin novellikokoelmaa, sillä Kirjailija, joka ei koskaan julkaissut mitään on yksi parhaimmista novellikokoelmista, jonka olen lukenut.

    • Kiitos! Tuo uusi kokoelma on omasta mielestäni vielä parempi kuin edellinen. Vaikka joukossa on Roald Dahl -tyylisiä äkkivääriä juttuja, on tunnelma suorastaan savolaisen salavihkaisen iloinen.

  2. Huu, mikä vuosi sulla 😀 Loistavaa, onnittelut jokaisesta tulokkaasta! Paholaisen vasara ehkä herätti kiivaimman kiinnostuksen, kauhuakauhua, en olekaan tainnut aikoihin lukenut sitä lajityyppiä.

  3. No, tuo kirja on sitäkin. Nämä kyllä ovat kaikki nyt sellaisia saat-rahasi-takaisin-jos-et-pidä -kirjoja, eli niitä on tehty viimeisen päälle. Pidät näistä kaikista, tiedän sen varmasti 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s