Vuorelta näkyy toinen vuori


Kirjailijan vuosi huipentuu aina kirjaan, jos sellainen häneltä vuoden aikana ilmestyy. Kun työ on tehty ja saatettu matkaan, tuntuu siltä kuin olisi perillä jossakin. Tunne on ohimenevä, sillä pian huomaa todellakin olevansa perillä jossain, nimittäin alussa.

Punainen talvi oli kohtalaisen menestynyt kirja. Sitä arvosteltiin paljon ja mielipiteet jakaantuivat jyrkästi.  Se oli tarkoituskin, ihastuttaa tai vihastuttaa, välinpitämättömiä lukijoita ei kannata jättää jälkeensä. Kirjaa mainostettiinkin vielä loppuvuodesta, joten kyllä se jaksoi helmikuisesta ilmestymisestään huolimatta pysyä elossa koko vuoden. Joitakin hilkulla olleita menestyksiä olisi toivonut tällä kertaa osuvan kohdalle.

 No, kaikkien todennäköisyyksien mukaan nämä alkavat jossakin vaiheessa napsahdella kohdalle, ehkä jo seuraavan kirjan kohdalla. Sillä seuraava kirja tulee aina, tai on tuloillaan, työnalla, hautumassa, editoitavana, mietinnässä. Kirjailija siirtyy eläkkeelle tuhkana tai mullan alle, muita vaihtoehtoja ei ainakaan minulla ole.

Mitä siis on tulossa? Ainakin pokkariversio Savurenkaista, kirjasta joka myytiin loppuun vuosia sitten. Vuonna 2011 tuo kovasti kaivattu kirja on taas monen kysyjän iloksi saatavilla. Ja ehkä tuossa syksyllä ilmestyy jotakin ihan uutta. Niin, kesälläkin voisi tulla jotakin kivaa. Katsotaan nyt…Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Vuorelta näkyy toinen vuori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s