Kariston kirjoituskilpailun jälkilöylyt


Helsingin kirjamessuilla ne sitten julkistettiin, Kariston kirjoituskilpailun voittajat! Prosessihan oli pitkä ja monipolvinen ja moni kisaan osallistunut kirjoittaja varmaankin odotti tuloksien selviämistä pitkään. Odottaminen ei ole koskaan erityisen mukavaa, mutta se ikävä kyllä näiden kisojen luonteeseen yleensä kuuluu.

Sen verran tuosta tiedottamisesta tuli puhuttua Kariston väen kanssa, että seuraavalla kerralla (sellainenkin varmasti vielä tulee) julkaistaan tiedote heti kun kärki on selvillä ja posti heille laitettu. Sen jälkeen muut voivat lakata jännittämästä. Tässä kisassa niin ei tehty, pitkälti älyttömän kiireen takia. Loppuraatikin setvi todella pitkään käsikirjoituksia ja mitään ilmoituksiahan ei tietenkään voitu laittaa ennen kuin nimimerkkikuoret oli aukaistu. Mutta ensi kerralla tuo muutamankin viikon piinasta päästö tehdään tiedotteen muodossa.

Itse kisa oli kärjen osalta kovatasoinen. Tässähän etsittiin nimenomaan valmiita käsikirjoituksia, sillä voittajat julkaistaan hyvin pian. Mukana oli paljon hyviä kässäreitä, jotka olisivat vaatineet vielä lisähiomista. Kun 474 käsikirjoitusta kilpailee kolmesta palkinnosta, peli on kovaa ja raakaa. Jokainen, joka on lukenut  474 kirjaa, tietää miten vaikea niistä on valita kolme parasta.

Sen verran tuolla messuilla tuli katsottua kristallipalloon, että kyllä niitä kisaan osallistuneita kässäreitä ilmestyy kirjana ensi keväänä enemmänkin kuin nuo kolme voittanutta. Onnea heillekin, kyllä sopimuksen saaminen on aina suuri voitto!

Ja olen melko varma siitä, että Karistoltakin niitä tulee vielä jokunen lisää, sillä finaalissa olleet 22 käsikirjoitusta olivat kaikki hyviä ja niiden lisäksi ainakin minä esituomarina listasin n. 10 muuta enemmän tai vähemmän lisätyötä vaativaa julkaisukelpoista kässäriä. Jatko rippuu tietysti Karistosta ja kiireestä. Kannattaa muistaa, että kustannustaloon sataa joka päivä lisää uusia kässäreitä.

Onnittelut kaikille voittaneille ja niille, jotka muiden kustantamoiden kautta saivat kirjansa julki!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s