Luettavaa riittää!


Suomalaiset ovat kyllä kirjoittava kansa. Kariston kirjoituskilpailuun saapui huimat 474 käsikirjoitusta! Esiraadilla on siis aikamoinen kasa luettavaa.

Käsikirjoituksia tipahteli tasaisesti kisan julkistamisesta lähtien, joten monta kässäriä olen jo ehtinyt lukea. Lopussa oli tietysti vielä mahtava tulva, parhaana päivä taisi tulla 80 kappaletta kässäreitä yhdellä rysäyksellä!

Kilpailu asettaa käsikirjoituksille kovia vaatimuksia. Kun esiraati laittaa varsinaiselle raadille luettavaksi 20 käsikirjoitusta, ovat jo nämä 20 käsikirjoitusta todella kovia. Jokainen ymmärtää, että kun niistä vielä karsitaan pois 17, jää palkintojen ulkopuolelle todella hyviäkin tarinoita. Pienetkin asiat voivat nousta suuriksi, kun lähes tasavertaisia kässäreitä verrataan keskenään.

Kilpailun satoa läpikäydessä nousee väistämättä mieleen yksi tärkeä seikka, joka näin julkaisseenakin kirjailijana on muistettava pitää mielessä. Tarinan on toimittava alkusivuilta lähtien. Jos lukijan kiinnostus sitkaan alun takia lopahtaa sivulla 10, ei loistava käänne sivulla 50 enää auta.  Näin se vain on.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Luettavaa riittää!

  1. Kiinnostaisi tietää, joko Kariston kirjoituskilpailussa jatkoon päässeille, niille onnellisille kahdellekymmenelle, on ilmoitettu jatkoon pääsystä. Tieto ilahduttaisi, oli se sitten kummin vain.

    • Tässä vaiheessa vielä mennään tietääkseni nimimerkeillä, joten ilmoituksia ei voi tulla. Varsinainen tuomaristo sai arvioitavaksi vähän enemmän kuin 20 kässäriä, koska esiraatilaiset löysivät hyviä ja suositeltavia juttuja kukin muutaman ylimääräisen. En tiedä tuosta jatkosta, mutta luulen, ettei ilmoituksia tule kuin palkituille joskus syyskuun lopussa, ehkä.

  2. olisi mielenkiintoista tietää, joko ilmoituksia palkituille on lähetetty. mainitsit syyskuun lopun, joten onko kolme voittajaa jo valittu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s