Viisi todistajaa – yhä ajankohtainen


Minua on aavistuksen surettanut kirjojen kovin lyhyt myyntiaika.  Syksyllä ilmestynyt kirja on jo keväällä vanha, vuoden kuluttua sitä et enää kirjakaupoista löydä. Monet kirjat eivät suinkaan ole mansikoita, jotka mätänevät käsiin viikossa.

Itse olen jostakin syystä mieltynyt aiheisiin, jotka pysyvät ajankohtaisina pitkään. Näihin kirjoihin ei tietenkään saa vetoapua lööppiotsikoista, mutta ne voi ymmärrettävästi lukea vielä silloinkin, kun keltainen lehdistö on jo maatunut. Kirjani Viisi todistajaa  ilmestyi 2005, eli kirja-alan trendikalenterista katsottuna kivikaudella. Aihe on silti ajankohtainen ja siksi oli surullista lukea kustantajan lähettämästä myyntiraportista, ettei sitä oltu myyty vuonna 2009 yhtäkään kappaletta.

Kirjahan kertoo sen tarinan, minkä kertoivat myös Matteus, Markus, Luukas  ja Johannes. Tässä kertojilla on omia kokemuksia tapahtumista, ei toisen käden tietoja. Viiteen kertomukseen on piilotetty paljon asioita, kuten selitys sille, miksi Jeesuksen käärinliinat olivat tyhjiä.

Kirjassa myös Juudas saa kertoa tapahtumat niin kuin hän ne koki. Vasta vuosi kirjan ilmestymisen jälkeen Juudaksen evankeliumi nousi suuren yleisön tietoisuuteen. Kirjailijan arkeologinen lapio on mielikuvitus, ja usein se paljastaa sellaisia asioita, joita tiede ei ole vielä todistanut.

Jotenkin olin kuvitellut, että kirja liikkuisi tasaista tahtia vaikka vuodet kuluvat, sillä siitä on tullut todella hyvää palautetta. Tavallisesta kirjakaupastahan kirjaa ei enää saa, mutta omaan postiluukkuun sen voi tilata kivuttomasti monestakin paikasta:

Bookplus (27,95€)
Kotikirjasto (6.00€)
Adlibris (23,80€)
Suurikuu (21,10€)
Karisto(24,00€)

Kova tavoite vuodelle 2010 on, että joku teistä tilaa tuon kirjan niin saadaan huima myynninnousu vuoteen 2009 verrattuna.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Viisi todistajaa – yhä ajankohtainen

  1. Tilasin Suurikuusta saman tien 🙂 Mun onkin ollut tarkoitus lukea tuo, äärimmäisen kiinnostava aihe.

    Murehditaan yhdessä, ei munkaan vuoden 2006 scifi-tähdenlentoa oltu viime vuonna myyty enää yhtään kappaletta. (Huom. Tämä ei missään tapauksessa velvoita ostamaan sitä! 😉 ) Ajattelin piristää itseäni ja katsoa Helmetistä, jos joku vaikka olisi lainannut sen. Eipä ei, siellä se makoilee hyllyillä, aika monta kappaletta tosin!
    Kirpaiseehan se, kun oman pikkuisen kanssa ei enää kukaan halua leikkiä… Mutta ei muuta kun uutta putkeen. Masokistista hommaa tämä, heh 🙂

  2. Hyvä, olet selvästi mesenaatti ainesta 🙂
    Onneksi tosiaan kirjastot vielä pitävät kirjojen puolta. Jos joku innostuu, sieltä voi vanhankin kirjan löytää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s